Een schaakbord kopen alleen voor slimme mensen?

Een schaakbord kopen is niet alleen leuk voor slimme mensen. Iedereen kan immers leren schaken. Jong en oud. Schaken is vele duizenden jaren oud. De oorsprong ligt waarschijnlijk in het noordoosten van India. De naam “Schaken” is afgeleid van de Perzische “Sjah” (koning), vandaar de naam “Het Spel der Koningen”. De speler glijdt in de rol van de koning, het belangrijkste stuk op het bord. Het is zijn taak om te delegeren, om zijn stukken zo efficiënt mogelijk te gebruiken zonder zelf in te grijpen. De speler moet een strategie vinden, flexibel reageren op de zetten van de tegenstander, verliezen accepteren en uiteindelijk de tegenstander verslaan. Dit is een uitstekende training voor de hersenen.

Een schaakbord kopen doe je voor de lange termijn

Schaken is niet alleen een spel – schaken is een passie. Schaken is altijd en overal klaar voor gebruik. Of het nu gaat om een stroomstoring, slecht weer of lange reizen – schaken zorgt voor tijdverdrijf, plezier en stimuleert de hersenen. Een schaker koopt gemiddeld twee tot drie schaaksets in zijn leven. Tenminste één voor thuis en het andere is bedoeld voor onderweg. En zo gaat een schaakspel een leven lang mee. Een investering op lange termijn.

Welk schaakspel zal ik kopen?

Schaakborden zijn bij de Schaakkoning verkrijgbaar in verschillende maten. Belangrijk voor de keuze van de stukken is de grootte van het veld, d.w.z. de zijlengte van een veld op het schaakbord. Figuurgrootte en veldgrootte zijn direct gerelateerd. Voor toernooien worden over het algemeen schaakborden aangeraden met een veldgrootte van 55 mm en een koningshoogte van 95 mm. Dit klinkt heel technisch, maar het resultaat is een harmonieus en evenwichtig beeld dat een goed overzicht geeft van het bord en de spelsituatie. Natuurlijk zijn er ook kleinere schaakborden met navenant kleinere stukken. Het beste bord is het bord dat past bij uw wensen met betrekking tot de grootte en het ontwerp. 

Zelf samenstellen

Ongeachte welk schaakbord u koopt: een representatieve schaakset voor thuis of een om mee te nemen, u vindt voor elke stijl en voorkeur wel iets bij de Schaakkoning. Uit een rijke selectie van schaakstukken en schaakborden kunt u precies die combinatie samenstellen die het beste bij u past. En zo wordt een setje stukken en een schaakbord een prachtig, tijdloos spel voor het hele gezin.