Natuurlijke gezichtsverzorging is altijd de juiste keuze voor een stralende huid!

Natuurlijke gezichtsverzorging is de juiste keuze als je lief voor je huid wilt zijn. Natuurlijke verzorgingsproducten bevatten namelijk geen kunstmatige ingrediënten. Deze synthetische stoffen kunnen de huid soms flink irriteren, dus met een gevoelige huid is het sowieso oppassen geblazen. Dit heeft ook te maken met de pH-waarde van niet-natuurlijke producten. De pH-waarde is dan vaak veel hoger waardoor de huid uit balans raakt. Kies je voor natuurlijke gezichtsverzorging, dan is de pH-waarde van de producten ongeveer hetzelfde als de pH-waarde van je huid, waardoor de zuurgraad (weer) in balans komt. Het resultaat: een rustige, stralende huid!

Natuurlijke gezichtsverzorging: waar begin je mee?

Het is in ieder geval belangrijk om je gezicht in de ochtend en avond te reinigen met een milde reinigingslotion. Hiermee verwijder je make-up, overtollig vet en andere viezigheid van je gezicht. Daarna smeer je je huid in met een verzorgende gezichtscrème. Er bestaan verschillende soorten en ieder huidtype is weer anders, dus de keuze voor een crème is heel persoonlijk. Zo bestaat er natuurlijke gezichtsverzorging voor de gevoelige of vette huid. Ook kun je voor gezichtsverzorging voor de droge of onzuivere huid kiezen. Heeft je huid een beetje extra liefde nodig? Gebruik dan een serum voordat je de crème aanbrengt. Ook hier bestaan weer verschillende soorten van, afhankelijk van welke huidproblemen je precies wilt aanpakken. Enkele druppeltjes zijn voldoende om de kwaliteit van de huid te verbeteren.

Andere producten om te proberen

Naast de basics zijn er ook een aantal extra producten die ook zeker het proberen waard zijn. Denk maar bijvoorbeeld aan een heerlijke voedende gezichtsmasker. Deze verzorgt je huid en je kan het desgewenst tijdens het slapen op je gezicht laten zitten. Als je de volgende ochtend je gezicht schoonmaakt, dan zul je merken dat je huid zijdezacht aanvoelt. Verder is het ook aan te raden om een peeling te gebruiken. Een peeling zorgt ervoor dat dode huidcellen makkelijker verwijderd worden, met een frisse huid als resultaat. Oneffenheden zoals littekens, puistjes of andere oneffenheden worden dan ook vaak minder zichtbaar.