Wanneer draag je Hoeden

Hoeden, je hebt er wel eens van gehoord en natuurlijk wel een gezien. In oude films heb je wel eens opgemerkt dat mannen vaker hoeden droegen dan nu. Hedendaags zie je eigenlijk niet meer mensen die hoeden dragen. Vroeger had je mannen die naar werk gingen met hun koffer en altijd wel met een hoed in hand of op de hoofd. Als ze geen hoed hadden of vergaten mee te nemen gingen ze gelijk terug naar huis. Ook Al was het een eind terug of kwamen ze bijna te laat, zonder hoed het huis niet uit. Nu is het meer, zonder telefoon het huis niet uit.

Gleufhoeden als kostuum

Stel je eens voor, het is carnaval. Je bent na jaren niet gegaan en weet niet wat je aan moet doen. Als kleins af aan wou je al graag als een tiroler gekleed gaan en nu is dat de tijd. Alleen moet je een gleufhoed kopen om je outfit compleet te hebben. Nu je al een tiroler kostuum hebt aangeschaft kun je gelijk ook naar de oktoberfest in duitsland gaan. Het is wel lang wachten maar dan heb je een excuus om te gaan, want wat moet je nou met de kostuum. Het is daarnaast ook een perfecte gelegenheid om een paar glazen bier te consumeren.

Een gleufhoed als cadeau gekregen

Je vrienden hebben ervoor gekozen om dit jaar een hoed als cadeau te schenken. Je bent een beetje verwarrend want wat in hemelsnaam moet je ermee. Heel veel, vroeger waren hoeden heel populair en werd het door iedereen gedragen. Als je het niet buiten wilt dragen kun je het gebruiken voor bijvoorbeeld een halloween kostuum. Een gleufhoed kopen is niet meer nodig, want je hebt er al een. Je kan verkleed gaan als charlie chaplin of als een detective in de vroegere tijden. Dus je kunt het gebruiken als kostuum voor halloween, zelfs voor carnaval. Een goede aankoop was het zeker geweest want nu hoef je het zelf niet aan te schaffen.