Is diamond painting iets voor jou?

Ben je creatief, geduldig en op zoek naar een nieuwe hobby? Dan is diamond painting echt iets voor jou! Dit is het nieuwste van het nieuwste op het gebied van knutselen, en het levert super mooie resultaten op. Het is iets wat je prima in je eentje kunt doen, maar ook met een groepje vriendinnen of met je moeder of zus. Koop je eerste diamond painting, zet een flinke pot thee, haal koekjes in huis en ga aan de slag.

Diamond paintings maken: Hoe werkt het?

Bij het maken van een schilderij heb je natuurlijk normaal gesproken verf en kwasten nodig, maar diamond paintings maken werkt ietsje anders. Zoals de naam al doet vermoeden heb je daarvoor namelijk allemaal hele kleine diamantjes nodig. Deze plak je elkaar plakt met behulp van lijm. Uiteraard zijn het geen echte diamantjes die in deze kits geleverd zitten. Het zijn namelijk stukjes gekleurd glas die op zo’n manier geslepen zijn dat ze op diamantjes lijken. Maar ze glimmen prachtig en geven een mooi diamond effect. Voor deze hobby moet je veel geduld en een vaste hand hebben. Je moet al die gekleurde stukjes glas namelijk met een speciale accessoire oppakken en op de juiste plek plakken. Je krijgt er uiteraard een handleiding bij en je kunt op de ondergrond precies zien welk kleurtje op welke plek moet komen. Het is de kunst om de stukjes heel netjes en recht in het vierkantje te plakken, want als je scheef gaat loop je de kans dat de overige stukjes niet meer goed passen. Diamond paintings maken is dus nog lastiger dan het lijkt!

Prachtige muurdecoratie, maar dan zelf gemaakt

Het toffe aan deze hobby is dat je er niet alleen dagenlang zoet mee bent, maar het je ook nog eens super toffe muurdecoratie oplevert als je eenmaal klaar bent. Je maakt er namelijk de mooiste kunstwerkjes mee die ware eyecatchers zijn in je huis. Het glitterende effect maakt dat je de werkjes vanuit elke hoek in de kamer te zien zijn. Als je dus een tof kunstwerkje zoekt maar je vindt het leuker om zoiets zelf te maken dan kun je kiezen voor een diamond painting. Je kunstwerkje kan eigenlijk niet mislukken, want je krijgt er een duidelijk voorbeeld bij. Het is een beetje zoals schilderen op nummer, maar dan met allemaal kleine diamantjes.

Diamond paintings maken met vriendinnen

Ben je dol op knutselen en houden je vriendinnen ook wel van mooie dingen maken? Plan dan geregeld een middagje diamond paintings maken in. Het is leuk voor alle leeftijden, dus laat vooral je kind meedoen. Met een beetje hulp kunnen kinderen vanaf een jaar of 4 namelijk prima een diamond painting maken. Super leuk om daarna op te hangen op de eigen kamer, want dan hebben ze een kunstwerkje dat ze zelf hebben gemaakt! Doe jezelf en je kind dus een plezier en bestel een paar diamond paintings online. Daarmee kom je de quarantaine in ieder geval prima door…